9. ročník je v cíli Tri Klub Příbram
SEBĚH NA NÁMĚSTÍ BYL MAGICKÝ, ŘEKL KAPITÁN VÍTĚZNÉ ŠTAFETY

S vlastním umístěním moc spokojen nejsem, přiznal po závodě Lukáš Pazdera (celkově na 6. místě). Naopak ho potěšilo, že jeho tým s přehledem ovládl závod štafet.

Lukáš Pazdera (vpravo) na trati Příbramského půlmaratonu 2024


Jak se vám letošní závod líbil? Jak jste si užil novou trať?

Nová trať sice není stavěná pro rychlé časy, ale to mně osobně vůbec nevadí. Naopak se mi líbí členitost, zvlněný profil a změny na trati, kdy bouřlivou atmosféru na náměstí TGM vystřídá kopec od kruhového objezdu v Milínské, následně klidné a moc hezké prostředí Nováku a mírné klesání podél potoka je za odměnu.

Výběh od Obory pak hodně prověří připravenost a doběh Pražskou zpět na náměstí je magický. Jsem moc rád, že sportovní akce v Příbrami se podělí o různé lokality, kdy triatlon a Běh města Příbrami je na Nováku a půlmaraton má zázemí v centru. Přestože mi závod moc nevyšel, určitě se budu rád vracet.

Jste spokojený s vlastním umístěním a výsledkem vaší štafety?

S vlastním umístěním moc spokojen nejsem, ale sportuji pro zábavu a určitě mě to nijak netrápí. Aktuálně mám zkouškové období na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, to je jasná priorita a výsledek zhruba odpovídá aktuálnímu tréninku, kterému moc nedávám, okolo 3-5h týdně.

Více trénuji o prázdninách, proto mi Příbramský půlmaraton vyšel vždy, když byl v září, ale to asi nezměním :-) S umístěním štafety jsem samozřejmě spokojen, přáli jsme si vyhrát, to se povedlo. Ještě více jsem ale nadšen z výkonů mých svěřenců na jednotlivých úsecích, kteří dosáhli pěkných časů.

(Štafety Luky Training Group doběhla v čase 1:14:39, jednotliví běžci potom v časech 19:29, 18:19, 18:44 a 18:09.)

Plánujete se leots zúčastnit ještě dalších závodů na Příbramsku v rámci Brdského běžeckého poháru?

Určitě ano. Zúčastním se většiny zbývajících závodů Brdského běžeckého poháru. Je to příjemný způsob, jak strávit víkend. Srdeční závody budou hlavně Běh Kovohutěmi a Běh města Příbrami.

Fotogalerie K článku

Partneři projektu

Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton -