9. ročník je v cíli Tri Klub Příbram
VÍTĚZ A „PORAŽENÝ“. JAK SE BĚŽELO TĚM NEJRYCHLEJŠÍM?

Dvojrozhovor s Vojtou Novákem, který ovládl Příbramský půlmaraton 2024, a Zdeňkem Zemanem, který doběhl o necelé dvě minuty později za ním.

Zdeněk Zeman vlevo s číslem 541. Vojta Novák vpravo s číslem 555 na hrudi.


Když se podíváte do podrobných výsledků Příbramského půlmaratonu 2024, uvidíte, že Vojta Novák uběhl první pětikilometrový okruh za 18:12 min. Zdeněk Zeman si připsal na vteřinu stejný čas. V první čtvrtině závodu s ním ještě zvládl držet tempo.

Jenže pak Vojta “kopl do vrtule”. “Se Zdeňkem jsme kamarádi a věděl jsem, že se mě bude držet, co to půjde. Je to velký bojovník a závodník. Jsem rád, že jsme ze začátku běželi spolu a závod jsem si o to více užil. Od Zdeňka jsem se odpoutal někde na 7. kilometru,” popsal po závodu vítězný běžec, který Příbramský půlmaraton 2024 dokončil v čase 1:15:21.

Zdeněk Zeman nakonec přiznal, že je s druhým celkovým umístěním spokojený. “Také čas, za který jsem trať zaběhl, není úplně k zahození,” okomentoval svůj cílový čas 1:17:16. Celkově si letošní ročník pochvaloval: “Závod se organizátorům moc povedl. Trať byla skvělá.” Nyní má Zdeněk Zeman před sebou další závody Brdského běžeckého poháru, kterých by se chtěl zúčastnit.

CHTĚL JSEM BĚŽET ZNOVU

Jaké běžecké plány má před sebou Vojta Novák? “Do příští sezóny chci zapracovat na svých mezerách a zrychlit se na kratších distancích 1500 a 5000 metrů. Přes rychlost vede cesta k mému maratonskému snu,” nastiňuje příbramský rodák.

Pro něj je Příbramský půlmaraton doslova osudový závod. Ročník 2018 totiž absolvoval jako člen školní štafety. “Tehdy to byla moje první srážka s dlouhým během. Běžel jsem, co to šlo, a dost mě to bolelo, ale potom, co jsem se vydýchal, tak jsem chtěl běžet znovu. Letos jsem se nepotkal s velkou formou, ale i přesto jsem moc rád, že jsem zdravý a můžu sportovat a mít radost z běhu,” uzavírá Vojta Novák.

Fotogalerie K článku

Partneři projektu

Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton -