9. ročník je v cíli Tri Klub Příbram
VOJTA NOVÁK: TĚŠÍM SE MOC. JSEM ZVĚDAVÝ NA NOVOU TRASU

Bude patřit k favoritům 9. ročníku Příbramského půlmaratonu. Lze očekávat útok na traťový rekord?

Vojta Novák patří k české atletické špičce. První běžecký závod přitom příbramský rodák absolvoval teprve v roce 2018. Od té doby míří jeho výkonnost strmě vzhůru. Například Běh města Příbrami vyhrál již třikrát po sobě.

V sobotu 8. června by se měl Vojta Novák postavit na start Příbramského půlmaratonu. „Na závod se těším moc. Běžel jsem ho jednou v roce 2020 a třikrát jako štafetu. Jsem zvědavý na novou trasu a hlavně známé domácí prostředí, které má vždy svou specifickou nenahraditelnou atmosféru,“ popisuje atlet reprezentující nyní brněnský klub VSK Univerzita Brno.

VELMI TĚŽKÁ TRASA
Podle jeho letošní formy lze očekávat, že bude patřit k TOP favoritům letošního pelotonu a vyloučit nelze ani útok na traťový rekord. Ten dosud drží David Gerych z roku 2017 a má hodnotu 1:13:40 hod. Jenže Vojta Novák letos absolvoval Pardubický vinařský půlmaraton za 01:11:02 hod. Dubnový půlmaraton v Praze uběhl dokonce ještě o několik desítek vteřin rychleji.

I přes úpravy je v Příbrami velmi těžká trasa, která prověří běžce všech výkonnostních úrovní. Čas bych tedy neodhadoval,“ brzdí Vojta Novák předzávodní spekulace.

FOKUS NA MALIČKOSTI
Díky rozdělení půlmaratonu na čtyři závodní okruhy se těší načastější potkávání diváků, kteří jsou vždy velkou oporou a motivací“.

Jak ladí formu v posledních dnech před závodem? Těsně před závodem už se soustředím hlavně na maličkosti, na kterých mi velmi záleží. Nedílnou součástí mé předzávodní rutiny je rozklus, protažení, kvalitní spánek a v neposlední řadě kvalitní strava, která mi sedí a dodá potřebnou energii,“ uvedl.

Na závěr rozhovoru Vojta poslal vzkaz všem účastníkům letošního půlmaratonu v Příbrami: Všem běžcům, kteří se účastní závodu, přeji hodně sil a především, ať si závod užijí!“

Fotogalerie K článku

Partneři projektu

Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton - Příbramský půlmaraton -